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Food Technology (FT)5 ECTS
(englische Bezeichnung: Food Technology)
(Prüfungsordnungsmodul: Food Technology)

Modulverantwortliche/r: Rainer Buchholz
Lehrende: Rainer Buchholz


Start semester: WS 2018/2019Duration: 1 semesterCycle: jährlich (SS)
Präsenzzeit: 45 Std.Eigenstudium: 105 Std.Language: Englisch

Lectures:


Inhalt:

  • food chemistry
  • food microbiology

  • quality control

  • technology (heat treatment, packaging, drying)

  • processing (product quality, nutrient content, health value, colour, aroma, texture)

  • additives

  • enzymes (enzymology, immobilisation, ingredients)

  • fermented food (bread dough, wine, beer, cheese)

  • biochemistry, molecular biology and genetics of microorganisms

  • genetic engineering and food.

Lernziele und Kompetenzen:

Introduction to food technology supported by practical exercises. Improvement of biological raw material to consumable food, quality sustainability.


Verwendbarkeit des Moduls / Einpassung in den Musterstudienplan:

  1. Chemie- und Bioingenieurwesen (Master of Science)
    (Po-Vers. 2015w | TechFak | Chemie- und Bioingenieurwesen (Master of Science) | Masterprüfung | 1.-2. Wahlpflichtmodul (ohne Praktikum) | Food Technology)

Studien-/Prüfungsleistungen:

Prüfungsleistung zu Food Technology (Prüfungsnummer: 79601)

(englischer Titel: Examination Achievement: Food Technology)

Untertitel: nur Busan

(englischer Untertitel: Busan only)

Prüfungsleistung, mündliche Prüfung, Dauer (in Minuten): 30, benotet, 5 ECTS
Anteil an der Berechnung der Modulnote: 100.0 %
Prüfungssprache: Englisch

Erstablegung: WS 2018/2019, 1. Wdh.: SS 2019, 2. Wdh.: WS 2019/2020
1. Prüfer: Rainer Buchholz

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